ADMIN'S DESK

ADMIN'S DESK
1. AT RODLENTUK, WE PROVIDES PROMOTION SERVICES FOR YOUR FISHING TACKLE ITEMS. WITH NO COMMISSIONS OR "MARK-UP" ON YOUR SALES PRICE FOR EACH ITEMS. WE ENCOURAGE YOUR ENTRY TO SHARE ON FACEBOOK, BLOGS, FORUMS OR ANY COMMUNITY PAGE AS YOU COMFORTABLE WITH. WE HOPE FOR HONEST DEALERS TO SELL GOODS AND STRICTLY NO FRAUDS ITEMS. WE WILL NOT TAKE ANY RESPONSIBILITY FOR ANY FRAUD CASE HAPPENED BUT WE WILL PROVIDE COOPERATION TO AUTHORITIES ON FRAUD CASES IF OCCURRED. PLEASE SHOP FOR BUSINESS TERMS AND CONDITIONS AT KEDAI RODLENTUK.
2. FURTHERMORE, WE ALSO IN THE PROCESS OF DATA COLLECTING FOR FISHING POND IN MALAYSIA. COLLECTIVE DATAS COULD HELP FISHING SPORTS LOVERS TO GET BASIC INFORMATION ON PREFERED POND. LIKEWISE, IT IS ALSO TO HELP PROMOTE FOR FISHING POND OPERATORS. PLEASE VISIT THE MAP OF PONDS.
3. WE ALSO WELCOMES FISHING TRIPS TO PROMOTE IN OUR BLOGS, OR ANY ANGLING ACTIVITIES FROM PAST OR PRESENT.DO NOT HESITATE TO SHARE YOUR ADVENTURES BY EMAILING TO US: wanshem@gmail.com

Saturday, February 13, 2016

Company Trip Memancing Di Pulau Aman

Dah beberapa kali pergi ke Pulau Aman, kali ni aku membawa trip dari sebuah syarikat di Kuala Lumpur ke Pulau Aman untuk memancing. Bukan sekadar memancing, tapi aku telah menganjurkan pertandingan memancing untuk team operasi syarikat tersebut. 

3 hari dan 2 malam disulami dengan pertandingan yang telah dimenangi dari ikan Jenahak seberat 1.915KG dan tempat kedua dari ikan daun baru 1.6KG. Memang best, sebab malam tu kami semua bakar ikan fresh (Barbeque).

Kepada sesiapa yang ingin menganjurkan trip dari syarikat bolehlah email kepada aku, wanshem@gmail.com. 

Saksikan video ini .... 


Friday, February 12, 2016

Abu Garcia 10000 cl Made in Sweden


Sila Pilih:Persendirian
Nama*:jali
Email*:zal3350@gmail.com
K/P atau Kad Pengenalan lain:710215105763
No. Telefon*:0123465656
Jenis Barang*:Mesin
Sila Pilih*:Untuk Jual
Negeri*:Selangor
Tajuk Iklan Anda*:abu 10000 cl
Teks Iklan Anda*:mesin abu 10000 cl made sweden
Harga*:RM600.00

Wednesday, December 9, 2015

Senangin Berangin kat Pulau Aman

Dah lama aku tak turun laut, last2 dapat gak la bermalam kat pulau Aman dan pagi terus layan. Tak sangka plak ikan senangin tengah menunggu kita orang. Trip kali ni, aku dan 3 orang lagi member dari KL. memang layan sakan....





Masa yang sesuai nak memancing kat Pulau Aman ni, 2-3 hari selepas air mati atau 2-3 hari sebelum air mati, kira air berjalan kira ok laa.... perambut tak yah panjang sgt buat dalam sedepa....... mata kail kali aku pakai mustad saiz 11, dan batu ladung saiz 5. Nak best pakai set UL memang syok layan kat pulau aman ni (Nak kena tukaq set aku ni). Tapi overall best layan kat sini.







Sunday, October 11, 2015

Memancing di kolam Sealion Klang

Minta maaf sebab aku terlalu sibuk setahun dua ni .... jarang pi mengai ... duk asyik kerja....tapi baru2 ni memember aku ajak pergi memancing kat kolam Sealion Klang, buat lepas gian.... Alhamdulillah adalah rezeki sikit buat orang rumah makan...





Sunday, August 3, 2014

Memancing di Pulau Aman



2 tahun dulu aku dah janji, aku pasti akan kembali ke Pulau Aman untuk repeat (DARI ENTRY YANG DULU) . Pada cuti hari raya kelima tahun 2014 ni aku setting balik dengan budak-budak kampung aku kat Taiping untuk layan balik kat port ni. Memang berbaloi laa orang kata, Tekong Man bawa port BAIK PUNYAA!!!!!

Trip tak ramai sebab time tengah raya, semua orang duk sibuk demam raya lagi, cuma aku rasa tak puas hati sebab duk gian (lama tak pi fishing). Dapat 3 orang pun jadilah...... tapi alhamdulillah Talang sebagai game fish yang tak berhenti duk naik... melompat-lompat .....

Ladyfish atau ikan susu pun ada jugak, tapi tak banyak...banyak terlucut sebab spesis ikan ni mulutnya halus dah mudah terlucut time ikan duk meronta-ronta dalam air....


Banyak-banyak terima kasih kepada Man, tekong memang sempoi duk ada.... tak lupa juga kepada member aku dari Taiping Mut dan Shaharul.

Kepada sesapa nak contact tekong sempoi duk ada ni silalah call dia terus : Man 013 535 5808 
Kepada sesapa nak beli camera SJ4000 (GoPro laaaa sgt...) macam video kat atas boleh laa nak call aku ... (kut celah nak promote jugak) : Wan 012 428 7055 (Link jual camera)

Layan video di atas: TALANG YANG MALANG!!!

Kerapu saiz sedap nak makan pun ada jugak....


Video Tak edit

Shimano Nasci 4000HG For Sale



Sila Pilih:Persendirian
Nama*:hashim
Email*:hashim.mahmood79@yahoo.com
K/P atau Kad Pengenalan lain:870305115167
No. Telefon*:0145325754
Jenis Barang*:Mesin
Sila Pilih*:Untuk Jual
Negeri*:Terengganu
Tajuk Iklan Anda*:shimano nasci 4000HG
Teks Iklan Anda*:baru beli bulan 5/2014.
barang kurang guna & masih tiptop.. warranty sampai bulan 5/2014..
servis percuma 2x dikedai samudra area kuala terengganu..
call & whatsapp jika berminat..
Harga*:RM300.00

Wednesday, July 16, 2014

SJ4000 HD Action Camera




Video dari SJ4000 Action Camera


Percuma Aksesori Asas

Sila Pilih:Persendirian
Nama*:Wan Amirul Wan Ahmad
Email*:wanshem@gmail.com
K/P atau Kad Pengenalan lain:
No. Telefon*:012 4287055
Jenis Barang*:Aksessori lain
Sila Pilih*:Untuk Jual
Negeri*:Selangor
Tajuk Iklan Anda*:SJ4000 HD Action Camera
Teks Iklan Anda*:SJ4000
Harga : RM400
include charger and basics accessories
Warranty : 6 Bulan
Memory card : 8gb = RM20
                           16gb = RM35
                           32gb = RM60
Headstrap = RM35
Monopod = RM15 (pendek)
                      RM30 (panjang)
Penghantaran percuma dalam Malaysia sahaja

Whatsapp : 0124287055
COD: KL/Selangor
Harga*:RM400.00

Tuesday, July 15, 2014

Daiwa Impult alpha 3000LBD For Sale



Sila Pilih:Persendirian
Nama*:Bundle Awokkite
Email*:begkktm@gmail.com
K/P atau Kad Pengenalan lain:
No. Telefon*:+8180-9514-3975
Jenis Barang*:Mesin
Sila Pilih*:Untuk Jual
Negeri*:Terengganu
Tajuk Iklan Anda*:Daiwa Impult alpha 3000LBD
Teks Iklan Anda*:Preloved item.
Cond 9/10
Kayuhan lancar.
Reel shj
Postage FOC
Harga*:RM870.0

Sunday, June 29, 2014

Selamat Ramadhan 2014

Salam Ramadhan

Saturday, June 21, 2014

Perkara yang jangan anda buat semasa memancing

Duk layan youtube, sekali terjumpa video ni. Jangan buat macam ni nooo....


Tuesday, June 10, 2014

Etamax Aluminium Boats For Sale


Sila Pilih:Syarikat
Nama*:Etamax Boats
Email*:ngcheesan@hotmail.com
K/P atau Kad Pengenalan lain:741216075086
No. Telefon*:0124080606
Jenis Barang*:Mesin
Sila Pilih*:Untuk Jual
Negeri*:Pulau Pinang
Tajuk Iklan Anda*:Etamax Aluminium Boats
Teks Iklan Anda*:This is a basic boat suitable for inshore waters and lakes. The slight vee bottom can cut through smaller chops usually found in such waters. 2/3 floatation seats are fitted.

Express 120 ~ RM4990
Length:3.7M (12') Width:1.5M (5') Weight: 70KG Max Hp: 15HP Seats: 3 Floataion

Express 100 ~ RM3750
Length: 3M (10') Width: 1.5M (5') Weight: 50KG Max Hp: 10HP Seats: 2 Floatation
Harga*:RM4990.00

Monday, May 5, 2014

Pertandingan Go Pancing @ Kolam Wak Pungut, Shah Alam



PERTANDINGAN GOPANCING @
Kolam Wak Pungut, Shah Alam, Selangor

Tarikh : 10 Mei 2014 (Sabtu)
Masa : 7.45 pagi – 1.00 tengahari

Penyertaan : Untuk Kakitangan KERAJAAN PERSEKUTUAN, KERAJAAN NEGERI, BADAN BERKANUN DAN SYARIKAT GLC sahaja.
Yuran : PERCUMA

Bilangan Peserta : Terhad kepada 300 peserta terawal
Pendaftaran : Secara ONLINE sahaja @ www.gopancing.com

Hadiah Pertandingan GoPancing :

Hadiah Utama
Tempat Pertama : RM3,000.00
Tempat Kedua : RM1,500.00
Tempat Ketiga : RM1,000.00

Saguhati
Tempat ke 4-10 : RM100.00
Tempat ke 11-30 : RM50.00

Cabutan Bertuah
Hamper  untuk 10 pemenang
KATEGORI KHAS
Talapia  : RM50.00 setiap 1 x 3
Baung : RM50.00 setiap 1 x 3
Belida : RM100.00 setiap 1 x 3
PERTANYAAN :

Saudara Isma Ariff – 0162434782
Saudara Dyrul – 0162174219

Sunday, May 4, 2014

Shimano Stella 10000FA For Sale


Sila Pilih:      Persendirian

Nama*:        Mohd Kahar Maadam

Email*:        kaharmaadam@yahoo.com.my

K/P atau Kad Pengenalan lain: -

No. Telefon*: 019-7090204

Jenis Barang*: Mesin

Sila Pilih*:         Untuk Jual

Negeri*:                 Johor

Tajuk Iklan Anda*: Shimano Stella 10000FA           
Teks Iklan Anda*:   Mesin Shimano Stella 10000FA untuk dijual, beserta beg cover.. harga boleh runding

Harga*: RM1400.00

Thursday, May 1, 2014

Pancing di Kolam LS Pulau Carey

Tepat 10 pagi, horn berbunyi menandakan umpan boleh dihumban ke air. Tidak sampai 1 minit di setiap sudut pemancing di kolam ini akan berjaya menarik ikan. Alhamdulillah aku pun berjaya mendapat jenahak yang bersaiz sederhana besar (1-2kg).



Kolam LS memang dah menjadi spot yang tak asing lagi buat kaki Pancing kolam kategori air masin. Kerapu Naga yang dijadikan sebagai sport fishing di sini.

Bagi aku, habuan kami adalah jenahak yang berjaya di bawa sebanyak 6 ekor. PUAS HATI sebab saya agak lama tidak pergi memancing.

Lama tak Pancing....mcm ni punya hasil...Alhamdulillah

Jum layan video-video yang sempat di rekod

video

video




Saturday, April 19, 2014

The Biggest Catch Of The Year 2014


Monday, April 14, 2014

A'Famosa Pancing Competition 2014



Sunday, April 13, 2014

Barra 35 & 40 Boats



Sila Pilih:Syarikat
Nama*:Etamax Boats
Email*:ngcheesan@hotmail.com
K/P atau Kad Pengenalan lain:
No. Telefon*:0124080606
Jenis Barang*:
Sila Pilih*:Untuk Jual
Negeri*:
Tajuk Iklan Anda*:Barra 35 & 40
Teks Iklan Anda*:We have improved the classic Australian barramundi design for you to stalk your favourite in-shore water, rivers and lakes more effectively, safely and economically.

The ultimate in-shore boat features a rounded design with a wide shallow vee to take on choppy waters when you to get there or get home quickly and safely Find your prey Barra provides you great stability for casting, fighting and landing fish.

There is enough room for 3 to 4 persons and a higher load capacity means you can store more gear on-board. Bolt on a 15hp outboard engine and she will do more than 20 knots comfortably. Most importantly at only 70 kg (Barra 40). She fits a roof rack....and can be easily loaded or unloaded by 2 persons.
Harga*:RM3990.00

Saturday, January 18, 2014

BC MEGA PRO G3 Rod Relix For Sale Cheap!!






Sila Pilih:Persendirian
Nama*:Wan Amirul Wan Ahmad
Email*:wanshem@gmail.com
K/P atau Kad Pengenalan lain:-
No. Telefon*:012 4287055
Jenis Barang*:Rod/Joran
Sila Pilih*:Untuk Jual
Negeri*:Selangor
Tajuk Iklan Anda*:BC MEGA PRO G3 Rod Relix
Teks Iklan Anda*:1 - BC Mega Pro G3 Rod Relix nak jual murah-murah.

* Baru pakai sekali, upgrade pakai rod lain
* Lenght - 6'0" 2 pcs
* Line Weight - 6-15lb = 2.72kg - 6.8kg
* Lure Weight - 1/4-5/8oz = 7-17.7gm
Harga*:RM50.00

Thursday, January 2, 2014

BASS CHALLENGE FOR CHARITY 2013 - Photo Collections



























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RodLentuk Blog List